Nieuws

ENQUETE

Uitkomsten enquête 2020

Enquête geeft inzicht!
Afgelopen zomer heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van EC Duurzaam Nijeveen een enquête gehouden onder de inwoners van Nijeveen. Onderwerp: de energietransitie en de rol van de energie coöperatie hierin. Veel Nijeveners hebben de enquête ingevuld. Het bestuur van EC Duurzaam Nijeveen is blij dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Heel hartelijk dank!

De eindrapportage en de publicatie zijn hier te lezen.

 


 

Wat betekent de energietransitie voor Nijeveen?

 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING

Woensdag 29 januari – 20.00 uur – ‘De Schalle’

Afgelopen jaar is een dynamisch jaar geweest voor Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen. Er zijn prachtige dingen gerealiseerd in het dorp. Zo hebben 148 huurwoningen in Nijeveen zonnepanelen gekregen, zijn er meer dan 30 warmtescans gemaakt en is de Commissaris Gaarlandtschool hard op weg om een energieneutrale school te worden. Mooie ontwikkelingen.

Ook heeft u kunnen lezen dat er een aantal teleurstellingen zijn. De postcoderoos op ‘De Schalle’ is niet doorgegaan en het project ‘Zon op Groot Dak’ moest on hold worden gezet omdat er geen capaciteit op het elektriciteitsnet over is om stroom terug te leveren.

Tijdens de algemene ledenvergadering op woensdagavond 29 januari gaan wij, naast de gebruikelijk huishoudelijke onderwerpen, graag met u in gesprek over de positie die de energiecoöperatie in moet nemen in het veranderende speelveld. Wat betekent de energietransitie voor Nijeveen? En wat is de rol van de EC Duurzaam Nijeveen daarin? U bent van harte welkom!

Leden van de coöperatie ontvangen persoonlijk een uitnodiging met de officiële documenten. Bent u nog geen lid en wilt u de ledenvergadering ook bijwonen? Word lid via www.duurzaamnijeveen.nl.

 


 

Duurzaam Nijeveen inspireert! - 12 maart 2019

Een goed gevuld dorpshuis ‘De Schalle’ liet zich dinsdagavond inspireren tijdens de inspiratiebijeenkomst georganiseerd door de energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen. Voorzitter Harry van Dijk opende de avond door de bezoekers te informeren over de projecten en plannen van de coöperatie. Speciale gast Kees Klomp vertelde enthousiast over betekenisvol ondernemen en leven. Een onderwerp dat aansluit bij de doelstelling van de energiecoöperatie. De betekeniseconomie bouwt volgens Klomp niet alleen aan een duurzame maar ook aan een sociale samenleving. Iedereen heeft daar een rol in. Een duurzame samenleving begint immers bij wij. Een prikkelend en leerzaam onderwerp. De aanwezigen gingen met voldoende stof tot nadenken naar huis.

Lees hier het persbericht over de bijeenkomst

     


Start Warmtescan Actie - 9 januari 2019

Wethouder Jaap van der Haar heeft woensdagochtend 9 januari, het officiële startsein gegeven voor de Warmtescan Actie. Komende weken gaat het actieteam, van acht vrijwilligers, op pad met de warmtecamera om te kijken waar energielekken zijn in de woning. Heel veel succes allemaal!

Ook weten waar jouw huis energie lekt? Klik hier voor meer info.

  


Informatieavond 26 september 2018 - verslag

Donderdagavond 26 september is een informatieavond gehouden van Duurzaam Nijeveen. Deze avond stonden de volgende punten op de agenda:

-  Blik in de Toekomst
-  Postcoderoos op De Schalle
-  Warmtescan Actie 2018
-  Pilot hybride warmtepompen
-  Financiële positie EC Duurzaam Nijeveen

Speciale gast: wethouder Jaap van der Haar

 

 


 

 

Scroll to top
Terug