Terugkoppeling startbijeenkomst warmteplan Nijeveen

Beste inwoner van Nijeveen,

Hartelijk dank voor uw deelname aan de startbijeenkomst voor het Warmteplan Nijeveen op woensdag 28 februari. Het was inspirerend om samen met u en andere inwoners te verkennen hoe we stappen kunnen zetten naar een aardgasvrij Nijeveen. We hebben veel waardevolle inzichten verzameld en interessante vragen besproken over duurzame alternatieven, isolatie en betaalbaarheid. De presentatie en de aantekeningen vindt u terug in de bijlage (onderaan).

Werkgroep Warmteplan
Tijdens de bijeenkomst kreeg u de kans om u aan te melden voor de werkgroep die actief aan de slag gaat met het vervolg van ons Warmteplan. Samen bepalen we, als vertegenwoordigers van Nijeveen, welke thema’s we gaan aanpakken en uitwerken. We zijn van plan om, na deze thema’s verder te hebben uitgediept, opnieuw met het hele dorp in gesprek te gaan.

We hebben al 26 enthousiaste aanmeldingen ontvangen, maar er is nog steeds plek voor meer betrokken dorpsgenoten! Sluit u aan bij deze groep door u aan te melden via het mailadres warmtetransitie@meppel.nl. We kijken ernaar uit u te verwelkomen bij onze volgende bijeenkomst, waar we samen stappen zetten naar een Duurzaam Nijeveen.

Technische mogelijkheden
Gemeente Meppel wil samen met inwoners en ondernemers uit Nijeveen een Warmteplan maken dat bij het dorp past. Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen, Dorpsvereniging Nijeveen en Ondernemend Nijeveen kijken onafhankelijk met de gemeente mee. De organisaties hebben gevraagd om meer helderheid te scheppen over de technische mogelijkheden voor het dorp Nijeveen: wat zijn in theorie duurzame alternatieven voor aardgas? Wat staat er dan in zo’n warmteplan? Wat kenmerkt de gebouwen van Nijeveen? Welke speelruimte is er? En welke kaders staan vast? Dit gaan we zo snel mogelijk in beeld brengen en laten zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van het vervolg? Via www.meppel.nl/warmtetransitie kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief over het Warmteplan Nijeveen.

Vragen
Heeft u vragen of wilt u nog iets aan ons kwijt? Stuur dan een mailtje naar warmtetransitie@meppel.nl.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Meppel
Dorpsvereniging Nijeveen
Ondernemend Nijeveen
EC Duurzaam Nijeveen

Bijlage 1 – presentatie startbijeenkomst Nijeveen

Bijlage 2 – verslag startbijeenkomst Nijeveen

Scroll naar boven