Uitnodiging startbijeenkomst warmteplan Nijeveen

Woensdag 28 februari 2024 | 20.00 – 21.30 uur | Dorpshuis De Schalle

Op woensdag 28 februari organiseert gemeente Meppel samen met Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen, Dorpsvereniging Nijeveen en Ondernemend Nijeveen een bijeenkomst over het warmteplan van Nijeveen. U bent van harte welkom!

Gemeente Meppel CO2-neutraal
Nederland heeft de belofte gedaan om de CO2-uitstoot te verlagen. Afspraken hiervoor zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs. Gemeente Meppel heeft het doel om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Het aardgasvrij maken van woningen en andere gebouwen helpt om dit doel te bereiken. Wat betekent dit voor Nijeveen? Daarover gaan we graag met u in gesprek.

Eind 2021 werd de Transitievisie Warmte vastgesteld door de gemeenteraad. Daarin staat dat Nijeveen na drie wijken als eerste dorp binnen de gemeente Meppel een warmteplan gaat maken. In een warmteplan staat hoe Nijeveen op termijn aardgasvrij wordt.

Samen aan de slag met het warmteplan
Wat het beste is voor Nijeveen dat weet u als geen ander. Een warmteplan is maatwerk. Daarom wil de gemeente het warmteplan maken samen met inwoners en ondernemers, Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen, Dorpsvereniging Nijeveen, Ondernemend Nijeveen en andere organisaties. De bedoeling is om in werkgroepen aan de slag te gaan met verschillende onderwerpen. De opbrengsten uit de werkgroepen worden uitgewerkt in een warmteplan dat aan het hele dorp wordt voorgelegd.

Bijeenkomst op woensdag 28 februari
Op woensdag 28 februari 2024 organiseren we een bijeenkomst over het warmteplan in Nijeveen.

Tijdens de bijeenkomst:

  • Wordt uitgelegd wat een warmteplan is en wat dit voor u betekent.
  • Geven we zoveel mogelijk antwoorden op uw vragen of denken mee over uw zorgen.
  • Beantwoordt Actium vragen van huurders.
  • Wordt u gevraagd u aan te sluiten bij één van de werkgroepen en mee te praten, mee te helpen en mee te denken over het warmteplan voor Nijeveen!

Locatie: Dorpshuis De Schalle, Nieuweweg 27
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

We sluiten af met een hapje en een drankje.

Voor de catering is het prettig als u ons laat weten met hoeveel personen u komt. Aanmelden kan vrijwillig via het aanmeldformulier op de website van gemeente Meppel www.meppel.nl/warmtetransitie .

Graag tot ziens op woensdag 28 februari!

Gemeente Meppel
Dorpsvereniging Nijeveen
Ondernemend Nijeveen
EC Duurzaam Nijeveen

Scroll naar boven