Zon op groot dak

22 oktober 2019

Project: Zon Op Groot Dak ‘on the hold’
Helaas moeten wij u melden dat dit project ‘on the hold’ is gezet. LTO Noord afdeling Zuidwest Drenthe en Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen waren in gesprek met 24 bedrijven die belangstelling hadden om mee te doen. Een prachtig resultaat dat alle verwachtingen overtrof. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd en er is veel werk verricht om sluitende businesscases te maken.

Kort voordat de collectieve subsidie zou worden aangevraagd hebben wij schriftelijk bericht van Enexis ontvangen dat er helaas geen capaciteit op het elektriciteitsnet is om stroom terug te leveren. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. Nog geen half jaar geleden leek toegang tot het net geen probleem te zijn. Een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen. De verwachting is dat dit probleem op korte termijn niet is opgelost vandaar het besluit om vooreerst niet door te gaan met ‘Zon op groot dak’.


12 juni 2019

EC Duurzaam Nijeveen heeft op 12 juni in samenwerking met LTO Noord afdeling Zuidwest Drenthe een informatieavond georganiseerd voor eigenaren van grote daken.

Beide partijen hebben samen een business-case uitgewerkt voor het project ‘Zon op Groot Dak’ en deze avond gepresenteerd. Dit project is bedoeld voor eigenaren van grote bedrijfsgebouwen, waaronder agrarische gebouwen. In ruil voor het beschikbaar stellen van het dak aan EC Duurzaam Nijeveen ontvangt de verhuurder een commerciële vergoeding en kan gebruik gemaakt worden van groene stroom. Met een relatief kleine investering van de dakeigenaar kan een grote stap worden gezet om Nijeveen te verduurzamen.

Het gaat hierbij om daken waarop ruimte is voor minimaal 750 zonnepanelen. De ligging van het dak is niet relevant. Hoe meer daken er beschikbaar zijn, hoe beter krachten kunnen worden gebundeld en financieel voordeel kan worden behaald.

De volgende onderwerpen werden behandeld:

  • Subsidiemogelijkheden
  • Aanpak
  • Proces
  • Vergoeding
  • Rekenvoorbeelden

Bent u eigenaar van een groot dak en heeft u belangstelling om deel te nemen? Neem dan contact op met Harry van Dijk (06) 129 64 817.

Verhuur uw dak en maak Nijeveen duurzaam! 

Scroll naar boven