Actium plaatst zonnepanelen

Energieneutraal Nijeveen weer een stap dichterbij door plaatsing zonnepanelen door corporatie Actium. Actium is gestart met het aanbrengen van zonnepanelen op 148 huurwoningen in Nijeveen. Het plaatsen van de zonnepanelen stond al gepland, op verzoek van energie coöperatie Duurzaam Nijeveen haalde corporatie Actium de planning twee jaar naar voren.

Energie coöperatie Duurzaam Nijeveen werkt sinds 2015 aan een energieneutraal Nijeveen in 2025. Dit wil het dorp bereiken door onder meer zelf stroom op te wekken en geen aardgas meer te gebruiken voor woningverwarming.

Ook huurwoningen dragen bij aan Duurzaam Nijeveen. Omdat de energie coöperatie geen maatregelen kan bieden voor de huurwoningen in het dorp ging zij in gesprek met Actium. Harry van Dijk, voorzitter van de Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen, is blij dat Actium dit project eerder uitvoert. ‘We kregen tijdens onze bijeenkomsten regelmatig de vraag over de huurwoningen in Nijeveen. Huurders wilden wel meedoen maar zijn toch afhankelijk van de verhuurder. Het is mooi dat de gesprekken, die wij als coöperatie met Actium hebben gevoerd, dit mooie resultaat hebben opgeleverd.’

Rob Hoogeveen, sectormanager Vastgoed bij Actium: ‘We waren meteen enthousiast toen we het verzoek kregen. We zijn er blij mee dat nu ook onze huurders bijdragen aan Duurzaam Nijeveen. Zo zetten we samen een mooie stap richting een energieneutraal Nijeveen.’

Actium verduurzaamt haar woningbezit stap voor stap. Dit doet zij om bij te dragen aan een duurzame planeet en lagere woonlasten. Deze ambities komen overeen met die van Duurzaam Nijeveen. Het aanbrengen van de zonnepanelen op de 148 woningen in Nijeveen is in november klaar.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@duurzaamnijeveen.nl

Scroll naar boven